VIP orvosi ellátás egy mozi árából? Ez komoly!

Éldegélünk a mindennapjainkban, elmegyünk munkába, elvisszük a gyereket oviba/suliba, bevásárolunk stb. Nincs olyan ember, aki nem szeretne jobban élni, jobban keresni. De az egésznek mi értelme, ha egy nagyon pusztító betegség elragad az élők sorából idejekorán?

Szerencsére egyre többet foglalkozunk az egészséges táplálkozással, mozgással, úgy kompletten a jobb életvitellel. De akkor is hihetetlen magas a halálozás olyan betegségekben, amiket ha idejében észrevesznek, akkor majdnem biztos a gyógyulás!

Magas szintű orvosi ellátás sok esetben kulcsfontosságú a gyógyulás szempontjából.

Mi történik mindenközben itthon? Magasan vezetünk szív- és érrendszeri illetve rákos megbetegedésekben. Ebből következik, hogy az ezek miatti halálozás is rendkívül magas. Egy ideje kérdezgetem az ismerősöket az ügyfeleket, hogy van-e a családban olyan, aki egyik másik vagy netalán mindkét betegségben szenved (szenvedett)?! Azt a választ kaptam nagy arányban, hogy IGEN, VAN.

 

Mit tehetünk ilyenkor? Továbbra is legyünk elkötelezve az egészséges életmód mellett. De ha mégis megbetegedünk? Orvos, pánik, pánik, orvos, sírás, orvos, (feladás?), stb.

 

Régebb óta léteznek a piacon olyan egészségbiztosítások, amik súlyos megbetegedések esetén fizetnek százezreket, milliókat. Oké, akkor van egy komoly betegségem, és valamennyi pénzem. Honnan tudjam, hogy hova, kihez menjek? Mi rá a garancia, hogy a legeslegjobb orvoshoz kerülök, aki meggyógyít, hogy még tudjak a családommal időt tölteni?! Tudok-e egyáltalán egy specialistához kerülni? Mi van ha külföldre kell utazni? Vajon mennyibe kerülnek az orvosok, gyógyszerek, kezelések? És meddig elég a pénzem/ a család pénze?

 

A Központi Statisztikai Hivatlat 2012-es kutatási eredménye szerint évente több mint 30.000 magyar ember hal meg daganatos megbetegedésekben, és a duplája tehát 65.000 ember  szív- és érrendszeri betegségekben. Ez majdnem 100.000 ember egy év alatt. A “versenyt” vezeti az agyvérzés, szívinfarktus, emlőt, tudőt és emésztőrendszert érintő daganatok.  Mindebben egyértelműen közrejátszik a túlsúly, a cigaretta, az alkohol és a rossz stresszkezelés. Még tény, hogy a férfiak magasabb arányban betegednek meg, mint a nők. Pedig még a klasszikus családmodell szerint a férfiak keresnek jobban, ők a családfenntartók. Ha az ő keresetük kiesik, akkor mi lesz?

 

Mégis mit tehetünk?

Az egyik magyar biztosító (CIG Pannónia) vezetője jópár évvel ezelőtt egy nagyon súlyos betegségben szenvedett, a magyar orvosok gyógyíthatatlannak is nyilvánították. Szerencsére nem adta fel, és sok kutatás után egy kiváló külföldi orvos gárda (Best Doctors) segítségével megkezdte a gyógyulást, fel is épült, azóta pedig egészséges és tünetmentes.

Mindebből azt szűrte le nagyon kreatív ember lévén, hogy idehaza szüksége van az embereknek erre az orvos csapatra valahogyan. Kitalálták az egészségbiztosítások új generációját, ami nem pénzt ad, ha baj van, hanem életmentő szolgáltatást. Az adott diagnosztizált betegségnek megkeresik a legnagyobb szakértőit, – bárhol legyen is az – és egy kísérővel odautazva meg is lehet kezdeni a kezeléseket. Szállást, utazást, kezelési költségeket mind állja a biztosító.

Várólisták nélküli ellátás valóban létezik.

Mindezek után megfogalmazódik az emberben az, hogy: nekem nincs havonta több tízezrem még erre is. Teljesen jogosan hozzáteszem, hiszen egy ilyen kór kezelése: a vizsgálatok, plusz az egyéni dolgok térítése mennyire sokba kerül. Igen, akár 40-50 millió Ft-nak megfelelő összeget is el lehet érni.

Mindezek ellenére az a megnyugtató hírem, hogy párezer ft-os összeggel már meg lehet vásárolni az életmentést, akár egészen 0 éves kortól. Mert sajnos a legkisebbeket sem kerüli el a betegég.

 

Magyarországon jelenleg két biztosító foglalkozik ilyen fajta egészségbiztosításokkal, az egyik a már említett CIG Pannónia Életbiztosító, a másik az Uniqa Biztosító. Mindkettő a Best Doctors-szal van leszerződve.

 

Valószínűleg egyre nagyobb lesz az igény ezekre a szolgáltatásokra, nem hiába, hiszen ez az, ami ad egy plusz esélyt élni. Ön hány ember életét mentené meg?

Kapcsolatfelvétel
2017-10-13T18:57:04+00:00

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!